O nama

Agencija „Soletico Travel“ je nastala kao pravni i poslovni naslednik agencije „Golding Travel“  – najstarije privatne turističke agencije u Kruševcu.
Razlozi promene iz Goldinga u Soletico Travel.
1. Ime: Pre 25 godina Dragoljub Dunjić Goja je odlučio da osnuje prvu privatnu turističku agenciju u Kruševcu. Prikupio je potrebne papire i uputio se u nadležnu službu. Posle studija turizma u Dubrovniku i višegodišnjeg iskustva u tadašnjim turističkim gigantima – Putniku i Centroturistu znao je šta će i što je bitnije – kako će raditi. Ali jedno nije znao. Koje ime da nadene firmi. Ime je ostavio za kasnije. Ipak, došavši na red kod gradskog činovnika nadležnog za registraciju firmi, rečeno mu je da ime mora odmah da smisli… On se smišljao a narod u redu iza njega se dosađivao i nervirao. Neko iz reda, ne bi li ga požurio, doviknuo je „Golding bre! Nek se zove Golding! Gojku se to dopalo a i da dalje ne bi dosađivao ljudima, odlučio je da predlog prihvati.
Ipak, danas smo mi odlučili da Golding preimenujemo u Soletico jer nam je sunce lat. „Sol“ uvek bilo milije nego zlato eng. „Gold“, mada u našem poslu sunce obično i znači zlato 🙂
2. Informacioni sistem: Soletico Travel je u srž svog poslovanja uveo nov informacioni sistem putem kojeg se vodi evidencija o svim informacijama vezanim za uplaćena putovanja. Deo sistema je još uvek u implementaciji. Putem sistema koji se trenutno implementira, putnik će imati uvid u status svog aranžmana putem našeg sajta -koliko dana do polaska, evidencija uplata…
3. Vlasnička struktura: Soletico Travel je nastavio održivu i zdravu tradiciju malog porodičnog biznisa a u njemu sada podjednako učestvuju dve porodice – Dunjić i Andrejić.
4. Lokacija: Soletico Travel se nalazi u najužem centru grada Kruševca – u glavnoj ulici Vidovdanska 31, na oko 30 metara od poslovnica Telenora i Vipa.

Dobrodošli i srećan put!